AMSTERDAM - De rechtbank in Utrecht heeft besloten dat de ex-vriend van een Zegveldse niet langer seksfoto's van de vrouw op internet mag plaatsen. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdag. De man is een dwangsom opgelegd van duizend euro per foto als hij de foto's niet verwijdert.

Het paar had een gezamenlijke interesse voor bondage en sm. Toen de twee een verhouding hadden plaatste de man, met toestemming van de Zegveldse, vier foto's van haar op zijn website. Toen de relatie op de klippen liep haalde de man, op verzoek van de vrouw, de foto's van zijn site.

De man plaatste de vier seksfoto's opnieuw op zijn site nadat het stel ruzie had gekregen over spullen. De man plaatste ook nog veertien nieuwe foto's, die hij in het geheim van haar computer had gehaald.

Openbaar

Volgens de rechtbank moet de man de foto's niet alleen van zijn eigen website verwijderen, maar mag hij ze ook op geen enkele andere manier openbaar maken. De man had zijn ex gedreigd onder meer haar werkgever te attenderen op de foto's.