AMSTERDAM - Video heeft de toekomst, als we de ontwikkelingen op het web mogen geloven. In navolging van internationale videoplatforms als YouTube en Google Video, heeft de NCRV een Nederlands site gelanceerd: VideoTalent.nl

Op VideoTalent.nl kunnen mensen hun zelfgemaakte video's aan een breed publiek tonen. Gebruikers kunnen een profiel aanmaken en video's uploaden.

Naar eigen zeggen hoopt de NCRV hiermee videotalent in Nederland te stimuleren en motiveren. De filmpjes moeten wel enige artistieke waarde hebben, zo is te lezen op de website. De redactie hoopt op die manier de kwaliteit van de video's te waarborgen.

Testfilmpjes

"De redactie gaat zelf alle filmpjes bekijken alvorens deze op de site worden geplaatst", aldus een woordvoerder van VideoTalent.nl. "We willen voorkomen dat mensen testfilmpjes uploaden, zoals vaak bij sites als YouTube gebeurt. Onze site is niet bedoeld voor mensen die even de videofunctie van hun gsm willen testen", aldus de woordvoerder.

Televisie

Op de site zullen ook speciale events georganiseerd worden rondom populaire tv-programma’s als Man bijt hond en Frans Bromets De Verbouwing. Deze events zullen deels achter de schermen plaatsvinden en deels op televisie. Zo wil de NCRV in de toekomst amateurfilmpjes tonen in het programma Villa Historica. Op deze manier kunnen talentvolle makers hun weg vinden naar televisie.

Eerder lanceerde de omroep de talentensites OngekendTalent.nl en DichtTalent.nl.

Shoobidoo

VideoTalent.nl is niet het eerste Nederlandse videoplatform. Vorig jaar begon KPN onder de naam Shoobidoo.tv een platform voor het verzamelen en presenteren van amateurvideo's.

Deze week werd bekend dat ook nieuwsstation CNN gebruik gaat maken van amateurvideo's.