AMSTERDAM - Je vrouw of vriendin verrassen met een weekendje weg of een duur sieraad? Niet doen! De kans is groot dat ze gelukkiger wordt van een mp3-speler of gsm, zo blijkt uit het Amerikaanse 'Girls Gone Wired'-onderzoek van kabelomroep Oxygen.

Maar liefst driekwart van de vrouwen geeft de voorkeur aan een plasma-tv boven een diamanten ketting. Wanneer vrouwen mogen kiezen tussen een mooie mobiele telefoon of een paar Prada-schoenen gaan de meesten toch echt voor het mobieltje. Van een nieuwe mp3-speler worden vrouwen ook blij. De dames worden liever getrakteerd op een iPod dan op een mooie zwarte jurk.

Volgens Oxygen komt uit het onderzoek duidelijk naar voren dat vrouwen wel degelijk geïnteresseerd zijn in gadgets, in tegenstelling tot wat men vaak denkt. Als het om gadgets gaat worden de verschillen tussen mannen en vrouwen steeds kleiner, zo stelt Oxygen.

Advertenties

Wanneer fabrikanten meer producten willen verkopen, zullen de advertenties dan ook vrouwvriendelijker moeten worden, aldus Oxygen. Veel advertenties en televisiespotjes zijn nog steeds hoofdzakelijk gericht op mannen.