AMSTERDAM - De Canadese weblogger Kyle MacDonald mag niet klagen. Eerst wist hij een rode paperclip om te ruilen voor een huis. En nu heeft de 26-jarige blogger ook nog eens een lucratieve filmdeal in de wacht gesleept, zo meldt The Sydney Morning Herald dinsdag. De filmrechten voor het paperclip-verhaal zijn verkocht aan filmmaatschappij DreamWorks.

Ook zal het verhaal in boekvorm gaan verschijnen. In de zomer van 2007 wordt het boek in vier verschillende talen uitgegeven: Nederlands, Engels, Italiaans en Japans.

De blogger kwam onlangs wereldwijd in het nieuws aangezien het hem in veertien ruilbeurten gelukt was een rode paperclip te ruilen voor een huis. MacDonald kwam onder meer in het bezit van een deurknop, barbecue, sneeuwmobiel en een platencontract. Die laatste wist hij weg te geven aan de Amerikaanse zangeres Jody Gnant, die in ruil daarvoor haar riante huurhuis aanbood.

Geweldig

"Dit is geweldig", laat MacDonald weten een een Canadees persbureau. "Vorig jaar nog zat ik achter de computer met enkel een paperclip. En nu praat ik met de grootste producers van Hollywood en 's werelds grootste uitgeverijen.

Dat velen brood zagen in het paperclip-verhaal blijkt wel uit het feit dat MacDonald benaderd is door ongeveer 40 uitgeverijen en 50 productiemaatschappijen.