AMSTERDAM - De Amsterdamse politie gaat MSN gebruiken voor het oplossen van misdrijven en het opsporen van vermiste tieners. Het politiekorps zal het populaire chatprogramma voornamelijk gebruiken om zaken op te lossen die de jeugd aangaan. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

Door boodschappen door te geven via MSN hoopt de politie meer medewerking van jongeren te krijgen. "Is er bijvoorbeeld een schietpartij geweest in een discotheek dan zoeken wij met name jongeren als ooggetuigen, omdat die natuurlijk in een dergelijke tent rondlopen. Daar kan het MSN-programma ons dus heel goed bij helpen", aldus woordvoerder Rob van der Veen in de krant.

Ook bij het opsporen van vermiste tieners zou het MSN-programma kunnen helpen. "Vaak weten jongeren wel waar de vermiste persoon zich ergens schuilhoudt. En zo zijn er wel meer zaken te bedenken waarbij de jeugd onze belangrijkste getuige is", aldus Van der Veen.

Ook andere politiekorpsen in Nederland hebben inmiddels belangstelling getoond voor deze nieuwe manier van opsporen.

TMF

De Nederlandse politie werkt ook al samen met muziekzender TMF, aangezien deze ook veelal door de jeugd wordt bekeken. In een balk onderaan in beeld verschijnen met enige regelmaat berichten waarin de kijker om hulp wordt gevraagd.