AMSTERDAM - Mobiel telefoonbedrijf O2 heeft in het afgelopen halfjaar een enorme omzetgroei gekend. De omzet bedroeg 203 miljoen euro, 42,7 procent meer dan in het eerste halfjaar vorig jaar. Dat maakte het telecombedrijf dinsdag bekend.

MMO2, moederbedrijf van O2, werkt met een gebroken boekjaar, van april tot maart. Dit Britse bedrijf zag de omzet 11,5 procent stijgen naar 3,7 miljard euro. De winst voor rente, belasting en afschrijvingen bedroeg 605 miljoen euro. Het bedrijf geeft geen nettowinst of -verlies.

Het Nederlandse onderdeel O2 geeft ook geen nettocijfers voor winst of verlies. Het verlies voor rente, belasting en afschrijvingen was in Nederland het afgelopen halfjaar 14,4 miljoen euro. Directeur T. aan de Stegge is daar positief over. "We verwachten dit jaar het nulpunt te bereiken." Over het tijdstip waarop O2 een nettowinst gaat maken, doet Aan de Stegge geen uitspraken.

Begin oktober kwam O2 met een nieuwe abonnementsvorm. De subsidie op telefoontoestellen werd afgeschaft en het abonnement werd goedkoper. Volgens O2 zijn er in anderhalve maand zo'n 15.000 mensen die het nieuwe abonnement hebben afgesloten.