AMSTERDAM - Het Brazilaanse voetbaltalent Ronaldinho heeft de domeinnaam ronaldinho.com weten te bemachtigen. De website was in handen van Eladio Garcia Quintas, die de site gebruikte om onwetende surfers door te sturen naar online adverteerders, zo meldt persbureau Reuters.

De geschillencommissie van de World Intellectual Property Organization (WIPO) heeft besloten dat het domein binnen tien dagen overgedragen moet worden aan Ronaldinho. De speler, wiens echte naam Ronaldo de Asis Moreira is, heeft zijn officiële website op het adres www.ronaldinhogaucho.com.

Net als veel artiesten, worden ook veel voetballers het slachtoffer van zogeheten 'cybersquatters'. Cybersquatting is het inpikken van een domeinnaam waarop eigenlijk iemand anders recht heeft, in de hoop deze domeinnaam voor veel geld te kunnen verkopen.

Twisten

Eerder stelde de WIPO al enkele andere voetbalsterren gelijk in twisten over domeinnamen. Zo kregen onlangs Francesco Totti, Joe Cole en FC Barcelona-trainer Frank Rijkaard hun domein terug. De Britse voetballer Wayne Rooney heeft onlangs een zaak aangespannen om WayneRooney.co.uk in het bezit te krijgen, maar deze zaak loopt nog.