AMSTERDAM - Telecombedrijf Dutchtone overweegt juridische stappen tegen een van haar klanten die een site heeft gemaakt waarop hij en vele anderen kritiek uiten over het belbedrijf.

Op de sites dutchtone.sucks.nlprutstone.sucks.nlprutsstone.sucks.nl

Al na de eerste maand ontving hij de eerste brief van de advocaat van Dutchtone, die bezwaar maakte tegen het gebruik van de domeinnaam www.dutchtone.sucks.nl.

De eigenaar van sucks.nl verwees het bedrijf door naar de maker van de site, omdat sucks.nl

En dus ontving Waals donderdag opnieuw een brief van de advocaat waarin hem sommeerde om binnen een week de reclameverwijzing naar Telfort te verwijderen, 'het denigrerende gebruik van het merk Dutchtone'.

Merkenrecht

Ook wordt er bezwaar gemaakt tegen de inbreuk op het beeld- en merkenrecht van Dutchtone dat met het Prutstone logo geschonden zou worden. "Ik wil best nog duidelijk op de site aangeven dat we niets te maken hebben met Dutchtone en ik pas het logo een beetje aan, en verder wacht ik het wel af", aldus Waals.

De actiesite tegen Dutchtone is andermaal een geval van een maker(s) van een site die een klacht krijgt wegens het inbreuk maken op het merkenrecht van een bedrijf. Eerder gebeurde dat bij UPC met de actiesite upcsucks.nlwanadoo.sucks.nlnetschaap.nl