MADRID - Real Madrid wil Ruud van Nistelrooy zo graag inlijven dat de Spaanse topclub dinsdagavond een blunder van jewelste heeft begaan. Op de website presenteerde de 'Koninklijke' de 30-jarige Nederlandse aanvaller al even, zonder dat de transfer met Manchester United officieel is afgerond. Het profiel van 'Van the Man' werd er na ontdekking snel vanaf gehaald.

Real bood zijn verontschuldigingen aan voor de misser en zei dat het om een 'computerfout' ging. "De club wil bij deze duidelijk maken dat er op Realmadrid.com verschillende reportages en nieuwsverhalen te vinden zijn, maar ook profielen van spelers die mogelijk de selectie zullen komen versterken. Daaronder een van Nederlander Van Nistelrooy. Maar die was louter en alleen bedoeld voor intern gebruik. Real verontschuldigt zich voor dit misverstand."

De Spaanse media zagen in het ongelukje eens te meer het bewijs dat de deal - een driejarig contract en een afkoopsom voor United van ongeveer veertien miljoen euro - eigenlijk al rond is, hoewel coach Alex Ferguson dinsdag nog eens herhaalde Van Nistelrooy niet voor een habbekrats kwijt te willen.