NEW YORK - De handel in het aandeel van internetgokbedrijf Betonsports is dinsdag stilgelegd op de beurs in Londen. Aanleiding voor de ingreep is een aanklacht door een juryrechtbank in de Verenigde Staten.

De topman van Betonsports werd zondag gearresteerd op verdenking van onder meer witwasserij, fraude en afpersing.

Een federale jury in Missouri heeft het in Costa Rica gevestigde Betonsports aangeklaagd. De aanklacht komt na een onderzoek naar gokken op het internet, waar in de VS jaarlijks 12 miljard dollar in om gaat. Ook werd een civiele zaak aangespannen waarin wordt geëist dat Betonsports niet langer geld van Amerikaanse klanten aanneemt en ontvangen geld terugstort op de rekening van gokkers in de VS.

Samenzwering

De bestuursvoorzitter van Betonsports, David Carruthers, werd zondag gearresteerd toen hij in Dallas wilde overstappen op het vliegtuig naar Costa Rica. Er is ook een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de oprichter van Betonsports, Gary Stephen Kaplan. Hij wordt verdacht van onder meer belastingontduiking en samenzwering.

Het aandeel Betonsports verloor maandag bijna 17 procent. Branchegenoot PartyGaming stond dinsdagochtend in Londen 9 procent lager en SportingBet verloor circa 20 procent.