DEN HAAG - Een islamitische groepering heeft vrijdagochtend de website van Geert Wilders gehackt. In verschillende talen werden vloeken over Wilders uitgesproken. Bezoekers werden doorgestuurd naar 'Warriors for Islam'

In een reactie aan NU.nl laat Wilders weten dat hij vermoedt dat de hack te maken heeft met de cartoons van profeet Mohammed die hij enkele maanden geleden op zijn website plaatste. Door de omstreden cartoons op zijn site te plaatsen steunde het kamerlid de Deense cartoonisten.

De website is direct offline gehaald door de internetprovider van Wilders. "Toen ik hoorde dat mijn site gehackt was heb ik meteen mijn internetprovider gebeld met het verzoek de site uit de lucht te halen." Volgens het kamerlid hebben de beledigingen enkele uren online gestaan.

Beveiliging

Wilders denkt niet er iets mis is met de beveiliging van zijn website. "Mijn site is niet lek als een mandje, maar ik ga er wel voor zorgen dat dit nooit meer gebeurt", aldus het kamerlid. Volgens Wilders is zijn site nog nooit eerder het doelwit van hackers geweest.

Wilders heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.