AMSTERDAM - MSN gaat in samenwerking met Stichting De Kinderconsument kinderen helpen bij hun vragen over internet. Daarvoor is een speciale MSN-robot in het leven geroepen die vragen beantwoordt over digitaal pesten, virussen, privacy en webcammen.

MSN-gebruikers kunnen het robothondje, MR. Ctrl genaamd, vanaf dinsdag toevoegen aan hun contactenlijst.

MR. Ctrl 'praat' door middel van automatisch gegenereerde antwoorden en geeft praktische tips en oplossingen. Volgens Jacqueline Smit van MSN Nederland is MR. Ctrl speels van opzet. "MR. Ctrl moet gezien worden als een eerste aanspreekpunt en kan op een leuke manier praten met kinderen over hetgeen ze mee in aanraking komen. Vervolgens kan MR. Ctrl ze gerust stellen en de weg wijzen naar een mogelijke oplossing", aldus Smit.

Online gevaren

MSN mikt met MR. Ctrl op kinderen tussen de 9 en 13 jaar. Deze doelgroep heeft volgens MSN nog relatief weinig kennis en ervaring met mogelijke 'online' gevaren. Daarnaast is gebleken dat deze leeftijdsgroep niet altijd goed weet bij wie ze terecht kunnen met vragen over internet. MSN hoopt met het initiatief het wereld wijde web voor kinderen een stukje veiliger te maken.

Via ask@mrctrl.com kunnen kinderen die de nieuwste versie van MSN, Live Messenger, gebruiken MR. Ctrl toevoegen. Het robothondje zal vervolgens in hun contactenlijst verschijnen.