AMSTERDAM - Sinds kort is het mogelijk om beeldende kunst op internet te kopen en te verkopen. Seesle biedt daarvoor een virtuele kunstmarktplaats. Meer dan duizend kunstwerken, van schilderijen tot beeldhouwwerken van verschillende waarde zijn al te koop via Seesle.nl.

Honderdduizend Nederlandse kunstenaars, zowel amateurs als professionals, krijgen de gelegenheid hun werk aan een groot en internationaal publiek te tonen. Het plaatsen van een kunstwerk (of een foto daarvan) op de site is gratis. Er hoeft ook geen commissie te worden betaald bij eventuele verkoop.

Amateurs

Initiatiefnemer Pieter van Os wil de site in de lucht houden door middel van adverteerders. Volgens van Os is het zeker van belang dat, naast professionele kunstenaars, ook vrijetijdskunstenaars kunnen deelnemen. "Zij exposeren doorgaans niet, verkopen zelden, maar kunnen daarom nog wel mooi werk maken, of werk dat precies in de smaak valt bij een koper".

Laagdrempelig

Andersom krijgen kunstliefhebbers de gelegenheid om via Seesle op zoek te gaan naar schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en andere uitingen van kunst. De kracht van Seesle zal komen door het laagdrempelige karakter en het brede aanbod, aldus Van Os. Ook kinderen kunnen hun werk in een apart hoekje op de site plaatsen. Dat werk wordt echter niet te koop aan geboden.

Op de site is het mogelijk geavanceerd te zoeken naar kunstwerken op onder andere kunstenaar, trefwoord, afmeting, prijs, kleur en stijl. Van Os hoopt dat in de toekomst 'even Seeselen' een begrip wordt onder mensen die van kunst houden.