AMSTERDAM - Het sms-verkeer tussen de Spaanse wielerdokter Eufemiano Fuentes en Jan Ullrichs persoonlijke begeleider Rudy Pevenage is Ullrich fataal geworden, zo schrijft L'Equipe. Volgens de Franse sportkrant dook de naam van Pevenage op toen de Spaanse justitie het gsm-verkeer met Fuentes analyseerde.

Op 17 mei zou Fuentes een sms'je van Rudy Pevenage (Rudicio) ontvangen hebben, waarin stond: "Wanneer kunnen we even praten, Rudicio". De Spaanse dokter had het echter druk en sms'te terug dat hij vanavond wel even tijd zou hebben. Pevenage antwoordde daarop: "Dan hebben we een tijdrit". Diezelfde dag won Ullrich de tijdrit in de Giro.

Bewijs

Volgens L'Equipe is er nog geen enkel bewijs dat Ullrich bij dokter Fuentes is geweest. Volgens de krant zijn de bewijzen er bij Pevenage wel. Olaf Ludwig, manager van T-Mobile, zegt in de krant dat zowel Ullrich als Pevenage altijd ontkend hebben iets met de zaak te maken hebben gehad. Volgens Ludwig noemde Pevenage het een absurd idee dat hij gebeld of gesms't zou hebben met dokter Fuentes.

De dopingaffaire kwam eind mei aan het licht, toen onder andere Manolo Saiz en wielerarts Fuentes werden opgepakt. Beiden zouden gebruik maken van een laboratorium in Madrid waar illegale bloedtransfusies werden uitgevoerd.