AMSTERDAM - De politie Midden- en West Brabant gaat het succesvolle sms-alert verder uitbreiden. Zo wil de politie het versturen van informatie naar aparte doelgroepen uitbreiden. Dat meldt Omroep Brabant maandag.

Sinds een tijdje krijgen winkeliers van winkelcentrum De Besterd in Tilburg gegevens toegespeeld via de mobiele telefoon. Binnenkort moeten ook de exploitanten van de Tilburgse kermis een aparte informatiegroep vormen.

Het sms-alert werd in de zomer van 2004 als proef ingevoerd in de wijk Reeshof in Tilburg. Een Tilburgse wijkagent bedacht het systeem nadat groot alarm was geslagen voor de vermissing van een kind dat even aan de aandacht van zijn ouders was ontsnapt.

Inbrekers

Via het waarschuwingssysteem kan de politie in enkele seconden burgers via hun gsm op de hoogte brengen van gevaar of hun hulp inroepen bij het opsporen van bijvoorbeeld vermiste kinderen. Wie zich via een gratis sms'je aanmeldt, krijgt ook waarschuwingen voor inbrekers of oplichters die in de buurt actief zijn.

Het sms-alert is een groot succes in Brabant. Eind 2005 hadden zich al 13.000 burgers in Tilburg en omliggende gemeenten gemeld. Dat aantal loopt nog steeds op. De politie werkt er, naast Tilburg, al mee in Tilburg, Waalwijk, Breda, Loon op Zand, Bergen op Zoom en het Land van Heusden en Altena.

Het is de bedoeling dat het sms-alert na de zomer verder wordt uitgebreid.