AMSTERDAM - In een zoektocht naar een nieuwe eigenaar heeft het gemeentebestuur van het stadje King Cove in Alaska de lokale school te koop aangeboden op eBay. De bestuurders hopen dat het vierduizend vierkante meter grote gebouw 1,8 miljoen dollar gaat opleveren.

Het gebouw dient niet langer als school en mag gebruikt worden voor commerciële doeleinden. "Het gebouw ligt in het hart van Alaska's rijkste wateren. Wij hebben zalm, heilbot, krab en zwaardvissen. En dat allemaal recht voor de deur van de school", aldus Karen Montoya, woordvoerster van de gemeente.

Momenteel ligt het hoogste bod net boven de 400.000 dollar. Montoya blijft hoopvol dat het streefbod van 1.8 miljoen wordt gehaald. "Er zijn al meer dan vijfhonderd bezoekers op de pagina geweest en wij hebben een aantal telefoontjes gehad van mensen die extra informatie zochten."

Hoewel gemeenten wel vaker bezittingen op eBay te koop aanbieden is het volgens eBay-woordvoerder Dean Jutilla nooit eerder voorgekomen dat een school te koop stond op de website.

Het bestuur van King Cove kwam op het idee door een geslaagde verkoop van een veerpont op eBay door de staat Alaska in 2003. De honderd scholieren van King Cove hoeven echter niet te rekenen op een lange zomervakantie. Er is al begonnen aan de bouw van een nieuwe school.