AMSTERDAM - Het gaat goed met de markt voor mp3-spelers. Maar liefst een op de vijf Amerikanen boven de twaalf jaar heeft een mp3-speler in zijn bezit. Een op de twintig zegt er zelfs meer dan een te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos, waar de BBC vrijdag over bericht.

Volgens Ipsos is het aantal bezitters van een mp3-speler bijna verdubbeld ten opzichte van 2003. Vooral jongeren blijken dol op het apparaat, maar liefst 54 procent van hen heeft er een in zijn bezit.

De draagbare muziekspelers vinden nog altijd meer aftrek onder mannen dan vrouwen. Bijna een kwart van de mannelijke ondervraagden heeft een mp3-speler, tegenover 16 procent van de vrouwen.

Volgens Matt Kleinschmit van Ipsos is de mp3-spelermarkt het afgelopen jaar stukken volwassener geworden. "Je ziet dat er niet alleen nieuwe kopers bijkomen, maar ook dat er steeds meer mensen zijn die meerdere mp3-spelers in het bezit hebben", aldus Kleinschmit.

Video's

Daarnaast komt uit het onderzoek naar voren dat jongeren hun mp3-speler inmiddels niet meer alleen voor het opslaan van mp3's gebruiken. Zo gebruiken ze hun apparaat ook vaker voor het bekijken van video's en het luisteren naar de radio. "Hoewel de mp3-speler officieel gemaakt is voor mp3's zie je dat jongeren nieuwe toepassingen met open armen ontvangen", aldus Kleinschmit.