AMSTERDAM - Wonen MVM biedt kooplustigen de mogelijkheid om met behulp van satellietfoto's de omgeving te verkennen. De Rotterdamse makelaar maakt daarbij gebruik van de satellietfoto's van Google Maps.

Wonen MVM claimt de eerste makelaar in Nederland te zijn die met behulp van Google Maps satellietbeelden woningen via internet te huur of te koop aanbiedt.

Vanuit de satelliet kunnen woningzoekenden precies zien in welke wijk de woning staat. "Het idee is de woningzoekende zoveel mogelijk informatie visueel en driedimensionaal aan te leveren. Via verschillende layers over het satellietbeeld kun je straks ook zien waar de dichtsbijzijnde metro is, de buslijnen, de kruidenier en noem maar op. De mogelijkheden zijn enorm," aldus directeur André Kleijn van Wonen MVM.

Wel moet de kanttekening worden geplaatst dat sommige satellietbeelden inmiddels verouderd zijn. Ook heeft Google Maps nog geen volledige dekking in Nederland.

Funda

Internet lijkt het medium bij uitstek om woningzoekenden een spectrum aan informatie te bieden over hun toekomstige leefomgeving. Zo maakt Funda.nl gebruik van Google Earth. Daarnaast kunnen bezoekers van de populaire huizensite een virtuele wandeling maken door de buurt waar ze een huis op het oog hebben. In januari van dit jaar begon Funda.nl met het vastleggen van buurten door middel van miljoenen foto's.