AMSTERDAM - Een groep Marokkaanse hackers heeft de afgelopen dagen meer dan 750 Israëlische websites gehackt. Doelwit waren onder meer sites van banken, autofabrikanten en ziekenhuizen. De groep, die zich Team Evil noemt, steunt het verzet tegen de Israëlische bezetting.

De aanvallen begonnen woensdagochtend nadat het Israëlische leger met tientallen tanks, bulldozers en pantservoertuigen het zuiden van de Gazastrook binnenviel.

De hackers lieten de volgende boodschap achter op de gekraakte sites: "Hacked By Team-Evil Arab hackers u KIll palestin people we Kill Israel servers" (Gehackt door Team-Evil, jullie doden Palestijnen, wij doden Israëlische servers). Het is de grootste aanval op Israëlische websites tot nu toe.

Jodenhaat

Israëlische sites zijn dagelijks het doelwit van hackers. Ook Team-Evil is niet onbekend. Het afgelopen jaar waren zij verantwoordelijk voor het gros van alle aanvallen. Ook heeft de groep met enige regelmaat Amerikaanse regeringssites gehackt, waar zij berichten achterlieten die aanzetten tot jodenhaat.