AMSTERDAM - Warner Bros gaat samenwerken met Guba.com. De filmproducent wil via de videosharingsite films aan de man brengen. Deze stap is enigszins opmerkelijk te noemen, aangezien Guba.com bekend staat als een site waar veel illegale kopieën te vinden zijn.

Volgens Guba zijn veel internetters geinteresseerd in het downloaden van films, maar wil de entertainmentindustrie voorkomen dat dit illegaal gebeurt.

Via Guba kunnen recente Warner-films nu voor 19,99 dollar gedownload worden. Voor oudere films moet 9,99 dollar worden betaald. Wie een film wil 'huren' en hem slechts eenmaal kijkt betaalt 1,99 dollar.

BitTorrent

Het is niet de eerste keer dat Warner een dergelijke overeenkomst sluit. In mei ging de filmproducent in zee met BitTorrent, het peer2peer-systeem waarmee vooral grote bestanden kunnen worden gedownload. Ook Bittorrent werd tot voor kort nog door de entertainmentindustrie verketterd als broedplaats voor illegale activiteiten.

Ook andere filmstudio's gaan steeds verder in het omarmen van internet. In april maakten zes van de zeven grote studio's bekend dat nieuwe films legaal kunnen worden gedownload.