AMSTERDAM - Ter gelegenheid van de naamsverandering van Wanadoo in Orange komt Orange met OnePhone. Dit is een dienst waarbij met het mobieltje goedkoop binnenshuis kan worden gebeld.

One Phone is volgens Orange in Nederland de eerste mobiele telefoon aan waarmee binnenshuis kan worden gebeld voor het voordelige thuistarief en buitenshuis voor het mobiele tarief. Ervaring zou uitwijzen uit dat mensen ongeveer 40 procent van hun telefoongesprekken in huis met hun mobiele telefoon doen.

De nieuwe dienst - die vanaf het najaar beschikbaar is - is dinsdag bekendgemaakt, tegelijk met de naamsverandering die Wanadoo doormaakt. One Phone schakelt automatisch over van binnenshuis naar buitenshuis en andersom. Bij binnenshuis bellen wordt automatisch het meest optimale tarief berekend voor het gesprek, zo belooft Orange. Om van One Phone gebruik te maken, is overigens wel een mobiel abonnement van Orange nodig plus een Orange ADSL Family-abonnement met de draadloze variant van de Livebox.

Sinds deze week is Orange het enige merk van France Telecom voor consumentendiensten. De naam Wanadoo moet hiervoor wijken.

Voor OnePhone zijn vanaf het najaar twee toestellen beschikbaar: de Nokia 6136 en de Samsung SGH-P200.