AMSTERDAM - Bellen met een vaste telefoon naar een mobieltje moet veel goedkoper worden. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van BedrijfsTelecommunicatie Grootgebruikers (BTG). Volgens deze belangenclub kan het tarief voor bellen van vast naar mobiel op grond van de kosten naar 1 cent per minuut, zo schrijft Planet Multimedia dinsdag.

Vorige week maakte de Opta al bekend dat bellen van vast naar mobiel goedkoper wordt. Grote mobiele telecombedrijven moeten van de toezichthouder de afgiftetarieven die ze elkaar in rekening brengen verlagen. De maatregel komt er op neer dat telecombedrijven minder geld mogen vragen voor inkomende gesprekken. Die besparing wordt doorberekend aan de klant.

De BTG vindt deze maatregel niet voldoende. Volgens de club is het absurd dat het bellen van vast naar mobiel nog steeds duurder mag blijven dan het bellen van vast naar vast. Volgens BTG-directeur K. Tromp zou de Opta, gezien de huidige ontwikkeling in tariefstructuren, moeten uitkomen op ongeveer 1 cent per minuut.

Onvermijdelijk

De Opta laat weten niks te kunnen zeggen voordat er iets onderzocht is. Bovendien acht de telecomwaakhond dat deze besluiten onvermijdelijk zijn, aangezien de markt op het gebied van vast bellen naar een mobieltje niet optimaal functioneert.