AMSTERDAM - De auto waar Guus Hiddink ooit in heeft gereden trekt massaal de aandacht van de Aussies. De Mercedes SL Cabrio staat sinds drie dagen op advertentiesite Speurders.nl en is al bijna door 130.000 mensen bekeken. Meer dan de helft van het bezoek komt uit Australië, zo laat Speurders vrijdag weten.

Volgens Niels Vrijhoeven van Speurders heeft een advertentie nog nooit zoveel bezoekers in zo'n korte tijd gehad. Hoe het komt dat zoveel Australiërs de advertentie weten te vinden is hem een raadsel. "Wellicht dat een weblog of website het de advertentie ontdekt heeft."

Platgebeld

De cabrio uit 2002 wordt aangeboden door A&D Auto's Amersfoort en moet 87.500 euro gaan opleveren. Hoewel A&D naar eigen zeggen "platgebeld" wordt, zijn er nog geen serieuze biedingen binnengekomen. "Het is toch een flink bedrag, niet iedereen kan dat zomaar ophoesten", aldus Bert van Dooremalen van A&D.

Volgens hem wordt wel een redelijke prijs gevraagd voor de auto. "We willen er geen slaatje uit slaan, hoewel we in de advertentie natuurlijk wel prominent vermelden dat het om de auto van Guus gaat", aldus Van Dooremalen. Hiddink heeft ongeveer 90.000 kilometer gereden met de auto.

Halfgod

De bondscoach van Australië begint onder de Aussies, nu de 'Socceroos' alle verwachtingen overtreffen op het WK, de status van een halfgod te krijgen. Door met 2-2 gelijk te spelen tegen Kroatië wist het team zich voor het eerst sinds 1974 te plaatsen voor de eindronde van het WK.