AMSTERDAM - Sunbelt Software beschuldigt Microsoft van rooflust. Volgens Sunbelt, dat onder andere anti-spyware en anti-spamtools maakt, vraagt Microsoft zulke lage prijzen voor zijn beveiligingssoftware dat het andere bedrijven kapot concurreert op de securitymarkt.

Volgens Alex Eckelberry van Sunbelt biedt Microsoft zijn securitysoftware voor dumpprijzen aan. In vergelijking met concurrenten is de software van Microsoft soms wel tot 60 procent goedkoper.

Eckelberry maakt zich grote zorgen over de medogenloze prijsstrategie van de softwaregigant. Hij is bang dat dat het innovatie in de weg staat en concurrenten de securitymarkt uiteindelijk zullen verlaten. In dat geval zou Microsoft een monopolie kunnen krijgen op beveiligingssoftware. Volgens Eckelberry zullen de gevolgen dan verreikend zijn, waarbij wellicht de nationale veiligheid in het geding komt.

Goede prijs

Microsoft laat in een reactie weten een goede prijs te vragen voor veiligheidspakketten als Live OneCare en Antigen. "Alle bedrijven zouden ernaar moeten streven een goede prijs te vragen", aldus een woordvoerster.

Ze voegt daar aan toe dat Microsoft in de toekomst wil blijven samenwerken met een groot aantal partners, aangezien klanten volgens haar de vrijheid willen om beveiligingssoftware te kiezen die bij hen past."