NEW YORK - Microsoft is bezig met de ontwikkeling van een muziekspeler en videospeler in één, die moet concurreren met Apple's iPod. Ook komt het bedrijf met een eigen muziekservice als rivaal voor iTunes. Dat hebben bronnen tegen persbureau Reuters gezegd.

Volgens die bronnen heeft Microsoft licentie-gesprekken gehad met de muziekindustrie en heeft het bedrijf al demonstraties gegeven van het apparaat.

Microsoft leverde al eerder software voor een aantal muziekservices, maar geen van hen heeft koploper iTunes van de troon kunnen stoten. Nu gaat Microsoft het dus zelf proberen met een eigen muziekdienst, en bijbehorende speler.

Hoewel de nieuwe service van Microsoft ook een abonnementsmogelijkheid zal hebben, gaat het bedrijf zich richten op betalen-per-download. Hoeveel een nummer gaat kosten is nog niet bekend. De meeste services vragen een dollar per liedje.

Microsoft weigert vooralsnog commentaar te geven. Wanneer de producten geïntroduceerd worden, is nog niet bekend. In februari gingen er ook al geruchten over een 'Microsoft-iPod'.