AMSTERDAM - Vodafone heeft de dienst 'KijkMij TV' gelanceerd. Voor klanten van het telecombedrijf is het mogelijk om filmpjes, die met de mobiele telefoon zijn gemaakt, op de website van Vodafone te zetten en op die manier geld te verdienen. Hoe meer bezoekers van de website de film op de mobiele telefoon downloaden en bekijken, hoe meer de maker eraan verdient.

Vodafone stelt wel strenge inhoudseisen aan de clips en zal deze nauwkeurig screenen. De provider wil hiermee voorkomen dat ongepaste videoclips op 'KijkMij TV' terecht komen. Er moet dan vooral gedacht worden aan clips met geweld, discriminerende inhoud en illegale activiteiten.

Video MMS

Via Video MMS kunnen de mobiele regisseurs hun filmpjes sturen naar het nummer 2006. De website zal de komende weken worden uitgebreid met verschillende secties zoals vakantiefilms en eigen stunts. Zodra het filmpje is goedgekeurd door Vodafone kan de clip door iedereen in Nederland op een Vodafone live! mobieltje bekeken worden. Via MMS kan de clip ook worden doorgestuurd naar vrienden en vriendinnen.

Het downloaden van een clip kost 25 Eurocent waarvan tien procent naar de maker zal gaan. Met behulp van het mobiele telefoonnummer en het e-mailadres van de maker, opent vodafone een 'KijkMij TV' rekening. Zodra deze boven de tien euro komt stuurt Vodafone het bedrag, samen met het mailadres, naar Pay Pal, dat de uitbetaling zal verzorgen.

In Engeland heeft Vodafone al een soortgelijke dienst waar al sprake is van anderhalfmiljoen downloads per maand. Dat zou in totaal 37.500 euro per maand opleveren voor de verschillende mobiele regisseurs.