Het populaire programma Google Earth is door de zoekgigant fors uitgebreid. Zo zijn er vier keer zoveel hoge resolutie satellietfoto's te bekijken en is de interface verbeterd.

Google Earth is een gratis programma waarmee een groot deel van de wereld door middel van satellietfoto's bekeken kan worden. Vaak in een hoge resolutie zodat de kleinste details zichtbaar zijn, zoals de Dam in Amsterdam en Ground Zero in New York. Sinds het programma een jaar geleden werd geïntroduceerd is het al ruim honderd miljoen keer gedownload en is daarmee één van de populairste applicaties van Google.

Deze week kondigde Google aan dat het aantal satellietfoto's met een hoge resolutie is verviervoudigd. Daarnaast geeft de vernieuwde Google Earth de mogelijkheid om gebruikers content te laten maken en weergeven. Dit is onder meer handig in combinatie met het programma Google SketchUp, waarbij 3D-modellen gemaakt kunnen worden. Deze kunnen in de update van Google Earth worden geïmplementeerd.

Een andere verbetering is dat de nieuwe Google Earth ook op besturingssysteem Linux draait. Ook is het programma nu in meerdere talen beschikbaar, namelijk Spaans, Italiaans, Duits en Frans.