AMSTERDAM - Website Fit Kids van de Algemeen Christelijke Basisschool Vesterhavet uit Hoofddorp is uitgeroepen tot beste website en is daarmee winnaar van de ThinkQuest Junior 2006. Kennisnet organiseerde de wedstrijd voor kinderen uit het basisonderwijs. Het winnende team nam de prijzen woensdag in ontvangst tijdens de finale in het Efteling Theater.

Zowel de vakjury als de kinderjury riep Fit Kids uit tot de beste website. "Een website die er met kop en schouders bovenuit steekt", zegt de vakjury over de site. Fit Kids laat kinderen zien dat het helpt om te bewegen, goed te eten en te ontspannen. "De informatie is volledig, de tekeningen zijn mooi en de rap is geweldig." In de finale deden nog veertig andere basisscholen mee.

De website Fit Kids is door groep 8 van basisschool Vesterhavet gemaakt onder begeleiding van Anja Wormhoudt. De leerlingen hebben een schoolreisje naar het buitenland gewonnen en de school ontving een cheque van 500 euro voor de aanschaf van software.

Kinderjuryprijs

Elk jaar organiseert stichting De Kinderconsument in opdracht van ThinkQuest de kinderjury. Naast de volwassenenjury beoordelen ook kinderen de ingezonden websites, met hun eigen criteria en hun eigen prijswinnaar. Dit jaar bestond de kinderjury uit kinderen van groep 8 van basisschool van de St. Jozefschool uit Egmond aan de Hoef. Ook zij riepen Fit Kids uit tot beste website.