AMSTERDAM - De Nederlandse online arbeidsmarkt zit in de lift. Dit blijkt uit cijfers van Monster Employment Index - de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. Voor de vierde maand op rij nam het aantal online vacatures fors toe.

Vooral banen in de horeca, marketing, PR en media stijgen. De Index steeg in mei 7 punten ten opzichte van de maand ervoor en bereikte hiermee een nieuw hoogtepunt. Dat de arbeidsmarkt zich aan het verbeteren is, blijkt ook uit een vergelijking met 12 maanden geleden. Ten opzichte van de Index van mei 2005 staat het nu 53 punten hoger.

De Monster Employment Index berekent zijn gegevens op basis van circa 300 Nederlandse carrièresites en vacaturepagina's van websites van bedrijven. De Index staat met 155 punten op het hoogste punt ooit, sinds het begin van de meting in 2004.

"De opleving van de arbeidsmarkt sluit aan bij de positieve ontwikkeling van de economie", aldus Marc de Vries, Managing Director van Monsterboard.nl. "De economie is in het eerste kwartaal van dit jaar sterk toegenomen, iets wat wij al hadden voorzien op basis van de stijging van het vacatureaanbod."

Volledig rapport:
Monster Employment Index