ALMERE - Bijna 30.000 inwoners van Almere zitten sinds vrijdag 10.00 uur zonder telefoon en internet. Een glasvezelkabel van UPC is kapot getrokken bij wegwerkzaamheden langs de A6.

Daardoor kwam er ook geen televisie-signaal meer door, maar dat probleem kon snel worden verholpen, zei een woordvoerder van UPC vrijdag. De herstelwerkzaamheden voor internet en telefoon duren nog zeker tot middernacht. We moeten twee keer zestig glasvezeldraadjes aan elkaar lassen en dat is een zeer tijdrovende klus", vertelt de zegsman.

Claim

UPC wil een claim indienen bij het bedrijf dat de kabel kapot trok. "Het gebeurt namelijk zo vaak. En het kost ons toch iedere keer tussen de 10.000 en 30.000 euro om het te repareren. Om nog maar niet te spreken van de imagoschade die we zo oplopen", zegt de woordvoerder.

UPC-klanten kunnen pas na 24 uur storing schade verhalen op het bedrijf. "We moeten wel de gelegenheid hebben om het defect te maken natuurlijk. Maar ik verwacht niet dat het herstel van deze storing zo lang zal duren."