NIJMEGEN - Uitvaart.nl, eigenaar van een condoleancesite op internet, heeft woensdagavond een aantal condoleances voor de doodgeschoten portier Eddie van den Akker uit Schaijk van het elektronische platform gehaald. De uitingen waren volgens Uitvaart.nl discriminerend en racistisch en dus ontoelaatbaar.

Van den Akker kwam zondagmorgen om het leven door een schietpartij in de Nijmeegse megadiscotheek The Matrixx. Een collega raakte zwaargewond.

Een bezoeker van de disco maakte diezelfde dag op condoleance.nl een rouwregister voor de portier aan. Daar zijn al bijna 1500 rouwbijdragen binnengekomen. Veel jongeren zijn geschokt dat de dodelijke schietpartij juist in de landelijk als zeer veilig bekend staande Matrixx heeft plaatsgehad.

Met name maandagavond en dinsdag, toen er geruchten opdoken dat de schutter een buitenlander zou zijn geweest, liet een aantal bezoekers van de site zich zeer discriminerend en bedreigend uit over allochtonen in het algemeen. Ook meldden enkele personen dat zij "zelf wel iets aan het buitenlandersprobleem zouden gaan doen."

Nu Uitvaart.nl deze uitlatingen heeft verwijderd is een aantal ondertekenaars boos over de vermeende censuur. Zij geven ook stemadviezen voor de komende verkiezingen van de Tweede Kamer.