AMSTERDAM - Het adressenbestand van marketingbranchevereniging DMSA gaat zeker niet naar mediabedrijf Ab Fab of andere internetbedrijven die commerciële boodschappen sturen. Dat heeft curator S. Postma van het failliete DMSA woensdag laten weten.

Bij DMSA hebben zich de afgelopen jaren honderdduizenden mensen gemeld die geen reclame via post, telefoon of internet (spam) willen ontvangen. Op internet gaan "hardnekkige geruchten" dat spam-verspreider Ab Fab interesse heeft in het adressenbestand van DMSA. "Dat bedrijf heeft zich bij mij niet gemeld. Dit is een enorm onzinbericht", aldus Postma.

De marketingbranchevereniging ging eind oktober failliet. De inboedel wordt verkocht. Postma zegt nadrukkelijk dat hij ervoor wil zorgen dat het adressenbestand in betrouwbare handen komt. "Als de hoogste bieder niet de beste is, dan ga ik de koop heroverwegen", aldus de curator.

Hij verwacht voor het eind van de maand de onderdelen van DMSA te verkopen. DMSA had financiële problemen door een forse daling van het aantal leden en de contributie.