DEN HAAG - KPN heeft zijn internetactiviteiten uitgebreid met de overname van de internetaanbieder Demon Nederland. Het telecomconcern betaalt 69 miljoen euro voor de aanwinst, zo maakte het vrijdag bekend. De verkopende partij is het Britse telecombedrijf THUS.

Door de overname krijgt KPN er ongeveer 70.000 klanten bij, zowel consumenten als bedrijven. Die worden ondergebracht bij internetdochter XS4ALL. De zestig werknemers van Demon gaan ook over naar KPN.

Naam

Demon staat bekend als een internetprovider met een goede dienstverlening, die klanten aantrekt die bereid zijn om daar hun portemonnee voor te trekken. Het bedrijf heeft grote klanten als Fiat Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken, zo zei een woordvoerder van KPN. "Demon heeft een goede naam. Het vist in dezelfde vijver als XS4ALL."

KPN kocht eerder dit jaar al de internetaanbieder Speedlinq, die vooral actief was in het prijsvechterssegment van de markt. Vorig jaar werden al onder meer HCCNet, Freeler, Cistron en een deel van de klanten van Tiscali verworven.

KPN geeft met de overnames invulling aan zijn strategie om zijn positie op de breedbandmarkt te versterken. Het concern had eind maart ruim 1,6 miljoen ADSL-klanten. Met dochterbedrijf Planet Internet is het marktleider.