AMSTERDAM - De Duitse betaalzender Premiere en Deutsche Telekom hebben een overeenkomst bereikt voor het uitzenden van voetbalwedstrijden over het internet. Klanten van Premiere met een breedbandaansluiting van Deutsche Telekom kunnen door middel van een digitale ontvanger vanaf 1 augustus naar Bundesliga-wedstrijden kijken. In Nederland biedt Versatel sinds vorig jaar al een vergelijkbare dienst aan.

Door de regeling in Duitsland kunnen 3,5 miljoen klanten van Premiere de komende drie seizoenen live-wedstrijden volgen via het internet. Premiere zag in december de televisierechten voor de Bundesliga aan zijn neus voorbijgaan. Kabelbedrijf Unity Media ging daarmee aan de haal. De internetrechten kwamen in handen van Deutsche Telekom.

Glasvezelinternetverbindingen

Deutsche Telekom investeerde drie miljard euro in de aanleg van snelle glasvezelinternetverbindingen. Deze zijn geschikt voor live-beelden, telefonie en internet. De internetaanbieder T-Online begint deze maand met het testen van het systeem. Volgens Deutsche Telekom zullen vanaf eind juni ongeveer 3 miljoen huishoudens in Duitsland toegang hebben tot het nieuwe glasvezelnetwerk.