AMSTERDAM - Het gebruik van populaire zoekmachines als Google, Yahoo en MSN leidt maar al te vaak tot het bezoek van gevaarlijke websites.

Gebruikers van zoekmachines lopen volgens McAfee 'aanzienlijke risico's' door te klikken naar websites die hun online veiligheid ernstig in gevaar kunnen brengen. "En dat is ook het geval bij volkomen normale zoektermen", zo waarschuwt McAfee op basis van onderzoek naar de vijf grootste zoekmachines, waaronder Google, Yahoo en MSN.

Alle populaire zoekmachines geven op veelgebruikte zoektermen resultaten waarin gevaarlijke websites voorkomen. Bij sommige veelgebruikte zoektermen, zoals 'gratis screensavers', 'digitale muziek', 'populaire software' en 'artiesten', loopt het aandeel potentieel gevaarlijke sites op tot maar liefst 72 procent.

"De professionele verspreiders van spam, adware en andere ongewenste code weten waar de meeste gebruikers te vinden zijn en die doen er dan ook alles aan om in de resultaten van populaire zoekmachines terecht te komen", zo stelt McAfee.