AMSTERDAM - Tegen betaling chatten met bekende Nederlanders als Edwin de Roy van Zuydewijn, Valerie Zwikker en José Hoebee kan vanaf deze week. Op de website Sterrenchat.nl gaf pornoactrice Kim Holland dinsdag de aftrap. Al na tien minuten zat zij poedelnaakt achter de webcam. "Wat bij Talpa niet kan, kan bij ons wel", lacht initiatiefnemer Rob Vuurens. De 53-jarige showbizzjournalist schreef onder meer voor gossipblad Weekend.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het publiek heeft volgens Vuurens de behoefte in contact te komen met bekende Nederlanders. "Mensen vinden het leuk zelf vragen te stellen, in plaats van dat journalisten dat voor hen doen." De BN'ers kunnen de chat gebruiken als een graadmeter voor hun populariteit, denkt de journalist. Sterrenchat is volgens Vuurens de eerste website in zijn soort in Nederland en mogelijk zelfs in de wereld.

Uitgesproken persoonlijkheden

Vuurens geeft niet elke beroemdheid een chatbox. "Niet iedereen is even interessant." Bewust kiest hij voor 'uitgesproken persoonlijkheden' als Tweede-Kamerlid Hilbrand Nawijn, ondernemer Erik de Vlieger en Edwin De Roy van Zuydewijn, die in scheiding ligt met prinses Margarita.

De deelnemende beroemdheden ontvangen een deel van de opbrengst van de chatsessie, die voor vragenstellers tachtig eurocent per minuut kost en minimaal een uur duurt. "Sterren kunnen hun beloning ook aan het goede doel geven", zegt Vuurens.

Vrijdag zitten de Veerkampjes in de chatbox. Pa, ma en oma Veerkamp zijn bekend door hun realitysoap op SBS6.