ASSEN - Het Openbaar Ministerie (OM) in Assen stelt geen strafvervolging in tegen de twee mensen achter de website 'wievermoorddeandrea.punt.nl'. Daarop kwam de rol ter discussie van de ouders van het vermoorde meisje.

Het OM zei donderdag dat de teksten op de site zonder meer verwerpelijk zijn maar dat er geen strafbaar feit is gepleegd.

Eind vorig jaar verscheen de site op het internet. Op de site werden vragen gesteld over de rol van de ouders van Andrea Luten met betrekking tot de moord. Naar aanleiding hiervan deden de ouders in december aangifte gedaan van smaad en belediging.

IP-adressen

Het OM heeft de maker van de website gehoord en een man die zich uitgaf als Bertus en teksten op de site publiceerde. Via de IP-adressen van hun computers, is de politie hen op het spoor gekomen.

De ouders van Andrea, Lammi en Roelof Luten, leggen zich neer bij het besluit van het OM. "Het was te verwachten dat er geen strafvervolging zou volgen. Beschuldigingen en beledigingen zijn nu eenmaal moeilijk hard te maken als het via het internet gebeurt", zo liet Lammi Luten donderdag weten. De ouders gaan geen verdere stappen ondernemen.

Onvrede

Beide verdachten zeggen te hebben gehandeld uit onvrede over het stopzetten van het onderzoek naar de moord op Andrea Luten.

Andrea Luten, toen 15 jaar oud, werd in 1993 vermoord. De zaak is nooit opgelost.