AMSTERDAM - Twee mannen en een vrouw worden ervan verdacht vrijdag een 29-jarige Amsterdammer te hebben ontvoerd in het Gelderse Baak. De ontvoering vond volgens de politie plaats na het maken van een afspraakje via internet. De ontvoerders probeerden met de pinpas van de man geld op te nemen. De ontvoerde man is behoorlijk geschrokken, maar raakte niet gewond. De verdachten zijn zaterdagochtend door de politie aangehouden.

Het slachtoffer had via internet contact gelegd met de vrouw, waarbij ze afspraken elkaar vrijdagavond op een parkeerplaats bij het voetbalveld van Baak te ontmoeten. Toen de man op de afgesproken plek uit zijn auto stapte, zou hij zijn overmeesterd door twee mannen, van wie één een vuurwapen had.

Volgens de politie dwongen de mannen hem achterin zijn eigen auto plaats te nemen en zijn pinpassen af te geven. Hiermee werd op verschillende plaatsen geprobeerd te pinnen. Tijdens deze tocht, die volgens de politie waarschijnlijk langs Zutphen, Apeldoorn en Arnhem is gegaan, kwam ook de vrouw met wie het slachtoffer een afspraak had in de auto zitten. Het is nog onduidelijk of tijdens de nachtelijke rit geld met de pinpassen is opgenomen.

De Amsterdammer is ongeveer tweeënhalf uur rondgereden. Rond 00.50 uur is hij door de ontvoerders uit de auto gezet, waarna hij een passerende auto kon aanhouden en de politie kon waarschuwen. De verdachten zijn korte tijd daarna in Toldijk, ongeveer tien kilometer ten zuiden van Zutphen, aangehouden. Het gaat om twee mannen van 24 en 25 jaar zonder vaste woon- of verblijfsplaats en een 24-jarige vrouw uit Tolwijk. De verdachten zitten zaterdag nog vast.