HAARLEM - Christelijke eigenaars van mobiele telefoons kunnen hun geloof uitdragen via hun gsm. Haarlemmer Dave van der Oest heeft een website gelanceerd waarop uitsluitend christelijke belmelodieën, gsm-achtergronden en mobiele spelletjes staan. "Bij ons geen ranzige afbeeldingen of suggestieve melodietjes", aldus Van der Oest dinsdag.

De internetpagina, www.gospelringtone.net, bevat bijna duizend gospelmelodieën. "Ik heb vaak gezocht naar een breed en fatsoenlijk aanbod van christelijke ringtones, maar het was niet te vinden. Ik wil mijn christen-zijn ook uiten door de ringtones op mijn mobiel. En volgens mij ben ik niet de enige." De oprichter zette eerder de website www.bijbeltekst.com op.

Betalen

De gelovigen moeten wel betalen voor de mobiele snufjes. christelijke ringtones kosten 2,20 euro. Achtergronden zijn er voor 1,50 euro en een spelletje spelen kan voor 3,30 euro.

De Rooms-Katholieke Kerk in Nederland kwam in 2002 al met vrome ringtones. Via de internetpagina www.catholictunes.nl konden toen vijftien liedjes, waaronder Ave Maria, worden gedownload.