AMSTERDAM - In navolging van onder meer concurrent Tele2 heeft nu ook KPN een televisiedienst via adsl. De dienst, Mine genaamd, wordt aangeboden met een personal recorder voor het opnemen van honderd uur tv.

Met Mine kan de tv-kijker bij de start kiezen uit ruim 48 tv-kanalen en 60 radiozenders. Voor de zomer wordt dit aanbod uitgebreid tot 60 tv-kanalen en 70 radiozenders, zo heeft KPN dinsdag bekendgemaakt.

Daarnaast beschikt Mine met 'Film Direct' over een videotheek met in eerste instantie 300 filmtitels. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met onder meer Warner Bros. en Blockbuster Entertainment. Eerder al werden de plannen voor een joint venture met Endemol voor de exploitatie en ontwikkelen van content bekend gemaakt.

Programma Gemist

Verder is 'Programma Gemist' de tv-vertaling van de populaire internetdienst Uitzendinggemist.nl. Hiermee is het mogelijk programma's van Nederland 1, 2 en 3 tot tien dagen na uitzending te bekijken via het televisietoestel. Met de dienst 'Mijn Info' krijgen kijkers verder actuele informatie, zoals het weerbericht, het laatste nieuws en filemeldingen in de regio.

Mine zal standaard worden aangeboden in combinatie met een Personal Recerder, waarmee gebruikers tot 100 uur kunnen opnemen en live-tv kunnen pauzeren. Deze harddisk-recorder met een schijf van 160 GB kost 149,95 euro. Met de Elektronische Programma Gids (epg) heeft de kijker de beschikking over een direct oproepbaar overzicht van wat er op de tv beschikbaar is.

Voetbal

In de loop van 2006 zal het aantal zenders en diensten van Mine worden uitgebreid. Daarnaast worden er vanaf de zomer themapakketten aangeboden. Abonnees op Club TV bijvoorbeeld, ontvangen hiermee exclusieve tv van de drie grootste voetbalclubs van Nederland: Ajax TV, Feyenoord TV en PSV TV. Ook zal Mine samen met Tijdbeeld Media 'NostalgieNet' lanceren, waarmee tv- en radioprogramma's uit het verleden beschikbaar worden. In 2007 maakt Mine het bovendien mogelijk om zelf tv te maken en er op een eigen kanaal naar te kijken. Hiermee wordt televisie kijken nog persoonlijker, meent KPN.

Mine is direct beschikbaar voor KPN-klanten met Direct ADSL of met een ADSL-abonnement van Planet Internet; vanaf de zomer is Mine verkrijgbaar voor iedereen.