AMSTERDAM - De Nederlandse netwerk-website Hyves komt eind deze week met een nieuw fenomeen: Hyves.tv. Hiermee willen de makers van de site filmpjes voor een breder publiek toegankelijk maken.

Op de vrienden-site is het al sinds februari mogelijk om videobestanden te uploaden. Deze filmpjes zijn echter alleen te openen door contacten uit de vriendenlijst. Met een afzonderlijke site wil Hyves.tv dat de video's door iedereen te bekijken zijn.

Hyves is geïnspireerd geraakt door de populaire Amerikaanse filmpjessite YouTube.com, die hun bezoekers de gelegenheid geeft zelfgemaakte filmpjes op het internet te zetten.

Tags

Om de filmpjes gemakkelijk te kunnen vinden, kunnen Hyves-gebruikers zogenaamde tags aan de filmpjes hangen. Ook kunnen er reacties op en beoordelingen over de video's worden achtergelaten.

Hyves-oprichter Raymond Spanjar verwacht veel animo voor Hyves.tv. "We ontvangen maandelijks nu al 15.000 filmpjes. We mikken op maandelijks 100.000 nieuwe films.", verklaarde Spanjar tegenover Emerce.