MAINE - Een 20-jarige Canadees heeft het afgelopen weekeinde in de Amerikaanse staat Maine twee mannen vermoord wier namen en adressen hij had gevonden op een website waarop de overheid informatie plaatst over daders van seksuele misdrijven.

Het ministerie van openbare veiligheid van Maine ziet in de moorden geen aanleiding de gegevens over seksuele delinquenten van internet te verwijderen.

De dader pleegde zondagavond in Boston zelfmoord in een bus, toen de politie hem wilde arresteren. De recherche is er nog niet achter of de jongen zijn slachtoffers, die veertig kilometer bij elkaar vandaan woonden, kende. De dader zocht in totaal 34 namen op op de website. De politie weet dit omdat hij zich om aan extra informatie, zoals hun adressen, te komen moest registeren.

Lijsten

Alle Amerikaanse staten beschikken over lijsten met de namen van seksuele delinquenten en in bijna alle gevallen staan deze lijsten ook op internet. Behalve de namen van seksuele delinquenten bevat de lijst ook hun adressen, geboortedata, specifieke kenmerken, de naam van het bedrijf waar ze werken en een foto.

Het gebeurt vaker dat personen die op een dergelijke lijst staan slachtoffer worden van intimidatie of geweld.

De slachtoffers van de Canadees waren een 57-jarige man die in Massachusetts was veroordeeld voor kinderverkrachting en een 24-jarige man die was veroordeeld wegens seks met een minderjarig meisje. De vader van de dader zei dat zijn zoon voor zover hij weet nooit seksueel is misbruikt.