AMSTERDAM - De Amsterdamse recherche heeft in twee steden invallen gedaan naar aanleiding van de zogeheten webcam-affaire in Amsterdam. Daar werden vorig jaar camera's ontdekt in een meisjesstudentenhuis. Dat schrijft het Parool. Het is onbekend in welke steden er invallen zijn gedaan.

Volgens de politie ging het bij de invallen niet om studentenhuizen. Maar wat voor soort locaties het wel waren, wil de politie nog niet zeggen.

Tijdens de huiszoekingen zijn computers met beeldbestanden, dvd's en camera's in beslag genomen. "Dit beperkt zich dus niet tot het Amsterdamse pand, het is een redelijk professioneel verhaal," aldus een woordvoerder van de politie.

De recherche heeft bij de huiszoekingen niemand aangehouden.

Onduidelijk

In december vorig jaar ontdekten bewoonsters van een Amsterdams studentenhuis verstopte webcams in hun kamers. Na onderzoek bleek dat deze webcams in verbinding stonden met het naastgelegen huis. Nog steeds is onduidelijk wie de webcams daar destijds geplaatst heeft.

Professioneel netwerk

De politie wil niet zeggen wat er met de beelden van de studentes gebeurd is. "Het moge duidelijk zijn dat de gluurder iemand is uit een professioneel netwerk", aldus de politie.

Het nieuwe beeldmateriaal is nog niet bekeken door de politie. "Dat gaan we nu uiterst zorgvuldig doen", aldus een woordvoerder. De politie sluit niet uit meer aanhoudingen te verrichten in de webcamzaak.