LONDEN - Nummers van de Beatles komen online beschikbaar. Jarenlang weigerden de bandleden en hun nabestaanden de digitale snelweg op te gaan. Tijdens een rechtszaak bleek deze week dat nu toch voorbereidingen worden getroffen voor een digitale heropleving.

Neil Aspinall, directeur bij Apple Corps (het bedrijf van Paul McCartney, Ringo Starr en de nabestaanden van John Lennon en George Harrison), zei vrijdag dat zijn bedrijf de hele Beatles-collectie bewerkt om de weg vrij te maken voor digitale verkoop van de songs. Wanneer die beschikbaar komen via internet, is nog niet duidelijk.

Logo

Apple Corps spande een rechtszaak aan tegen computergigant Apple. Volgens het Beatles-bedrijf lijkt het logo van dat concern te veel op dat van Apple Corps. Ook zou Apple met zijn iTunes een overeenkomst uit 1991 schenden om niet in de muziek te gaan.

Volgens het computerconcern sloeg die overeenkomst alleen op tastbare muziekdragers, zoals cd's, en niet op de digitale verspreiding van muziek zoals iTunes doet. De uitspraak wordt later deze maand verwacht.