DELFT - Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf maken te weinig gebruik van moderne technologieën, zoals bellen via internet en telefonisch vergaderen. Daarnaast beschikt 55 procent van de ondernemers niet over een eigen website. Dat vormt een risico voor hun concurrentiepositie.

Daarom heeft MKB-Nederland een overeenkomst gesloten met KPN om ondernemers op de hoogte te brengen van alle ict-toepassingen.

Uit donderdag gepresenteerd onderzoek van TNS Nipo blijkt dat computers met randapparatuur veel worden gebruikt bij kleinere bedrijven. De gemiddelde ondernemer gebruikt de computersystemen echter vaak niet optimaal, waardoor de kans op fouten toeneemt. Minder dan de helft van de mkb-bedrijven heeft bijvoorbeeld bij contact met de klant direct toegang tot de klantgegevens.

Bellen

Ruim de helft van de ondernemers heeft nog nooit van bellen via internet gehoord. Degenen die er wel van op de hoogte zijn, hebben geen idee hoe ze deze technologie in hun eigen bedrijf kunnen gebruiken.

De brancheorganisatie gaat samen met KPN een internetpagina opzetten waarop ondernemers terecht kunnen voor al hun vragen over ict. Bovendien zullen MKB-Nederland en het telecomconcern branchedagen organiseren waarop bedrijven uit een bepaalde sector welkom zijn.