AMSTERDAM - Opnieuw gaat Google de strijd aan met concurrenten Microsoft en Yahoo. Daarvoor lanceert het zoekbedrijf donderdag een gratis webkalender, iets wat Microsoft en Yahoo al langer aanbieden.

Gebruikers kunnen op de kalender afspraken en aantekeningen maken. Deze zijn gemakkelijk te verslepen met de muis. De gebruiker kan ervoor kiezen de kalender openbaar te maken of geheim te houden. Ook is het mogelijk om bepaalde afspraken te delen met een select gezelschap.

Gmail

Gebruikers hebben de mogelijkheid verschillende kalenders bij te houden. Informatie kan onderling tussen de kalenders versleept worden, zelfs vanaf de Yahoo Calendar. De webkalender zal tevens geïntegreerd worden in Google's maildienst Gmail.

Op het moment werkt Google Calender het best in Microsoft's Internet Explorer en Firefox. Google heeft beloofd zijn dienst ook af te stemmen op Outlook Express en verschillende mobiele diensten.

Yahoo

Yahoo biedt zijn kalenderservice al sinds 1998 aan. Tevens kocht het in oktober Upcoming.org, een site waarop gebruikers evenementen kunnen plannen. In de Verenigde Staten is de webkalender van Yahoo het populairst. Als antwoord op Google's webkalender heeft het bedrijf updates aangekondigd voor zijn eigen kalenderdienst.