AMSTERDAM - Het weblog Jaggle.nl biedt zijn lezers de mogelijkheid om aan de fotoserie van Bridget komen. Jaggle heeft de foto's niet op zijn site staan, maar wie een mailtje stuurt krijgt zaterdag de complete fotoserie in zijn mailbox.

Het weblog probeert op deze manier onder de sommatie van Playboy uit te komen. Het blootblad dreigde dinsdag met gerechtelijke stappen nadat verschillende websites de foto's hadden gepubliceerd. De editie van het blootblad met de reportage van Bridget ligt vanaf 20 april in de winkel.

Jaggle heeft de foto's naar eigen zeggen in handen gekregen via een anonieme lezerstip. Volgens weblogger Zwelgje is de belangstelling enorm. "Het eerste uur kregen we al zo'n 5000 mailtjes binnen van lezers. Momenteel ontvangen we nog steeds zo'n 60 tot 80 mails per minuut".

Playboy is "absoluut niet blij" met de actie van Jaggle en beraadt zich over eventuele stappen tegen het weblog. Volgens een woordvoerder is het uitgesloten dat de fotoserie via de eigen redactie is uitgelekt.

Publiciteitsstunt

Ook is het volgens Playboy geen verkapte publiciteitsstunt. "In het verleden hebben we zelf nog wel eens foto's laten uitlekken, maar als we dat deden was dat een of twee dagen van te voren. Nooit twee weken voordat het blad in de winkels lag", aldus de woordvoerder.

Jaggle is niet bang voor eventuele vervolgstappen van Playboy. "Als het tot een kort geding komt, gaan we het met vertrouwen tegemoet".