AMSTERDAM - Bij het Openbaar Ministerie (OM) zijn naast verslagen van afgeluisterde telefoongesprekken tussen verdachten van mensensmokkel ook vertrouwelijke e-mails in handen gekomen van onbevoegden. Het gaat om correspondentie van officier van justitie Fred Teeven. Dat schrijft De Telegraaf woensdag. In de mails bespreekt hij de voortgang van lopende zaken met een collega.

De krant schreef dinsdag ook over het lek bij justitie. Een officier van justitie zou de documenten via internet hebben verzonden naar een privé-mailadres, waarbij ze zijn onderschept. Volgens de krant is er mogelijk sprake van een lek in de beveiliging van de mailbox van de betreffende OM-medewerker. Die zou zich niet bewust zijn geweest van een mogelijk lek en zou geen melding hebben gemaakt van diefstal of vermissing van computerapparatuur.

Het OM zegt in de krant dat de regels geschonden zijn die voor eigen medewerkers gelden. Zij mogen nooit vertrouwelijke documenten van het werk op te slaan op privé-computers of op privé-mailadressen. Over maatregelen tegen de betreffende officier van justitie wordt niet gesproken.