AMSTERDAM - Een Nederlandse concertsite is genomineerd voor twee Webby Awards. De Amerikaanse prijs wordt gepresenteerd als de Oscar voor internet. Op het genomineerde Fabchannel.com zijn ongeveer 650 concerten terug te zien.

De bedoeling van de site is liefhebbers van muziek buiten de middenmoot aan hun trekken te laten komen. Tegelijkertijd profiteren artiesten van de promotie.

Het aanbod op de website loopt uiteen van de Noorse metalband Dimmu Borgir tot de Nederlandse zangeres Birgit. De website waardeert de nominatie, zegt woordvoerder Joost de Wit dinsdag in een reactie. "Wij zijn blij met de internationale erkenning."

Evenementen

De site is genomineerd in twee categorieën: muziek en evenementen. De Nederlandse website is een van de vijfduizend inzendingen. In de categorie muziek neemt de site het onder meer op tegen de website van de Amerikaanse zanger Beck. In de categorie evenementen bestaat de concurrentie onder meer uit het muziekfestival Lollapalooza in Chicago. De Wit noemt het 'een grote eer naast die namen te staan'.

In de categorie televisie is de website van tekenfilmserie The Simpsons genomineerd. De websites van Tideland en Capote maken kans op de Webby voor beste filmsites.

Op 12 juni wordt de prijs uitgereikt in New York. Het is de tiende keer dat de verkiezing wordt gehouden.