AMSTERDAM - Playboy stapt naar de rechter als naaktfoto's van Bridget Maasland niet van internet worden verwijderd. Sinds zondag zijn de foto's van de presentatrice op diverse internetsites te zien. De editie van het blootblad met de reportage van Bridget ligt vanaf 20 april in de winkel.

"We sturen we brieven naar de betreffende websites waarin we sommeren de foto te verwijderen". Wanneer dat niet gebeurt, zijn we gedwongen om juridische stappen te ondernemen", zegt een woordvoerder van Playboy dinsdag.

De naaktfoto's van de 31-jarige presentatrice zijn vorige maand in Brazilië genomen. Naar verluidt krijgt Bridget 150 duizend euro voor de reportage. Het is niet bekend of ze ook nog een bedrag ontvangt voor elk verkocht nummer van Playboy. Bridget doneert het geld dat ze met de naaktfoto's verdient aan de Dutchypuppy Foundation. Deze stichting zet zich in om wereldwijd hondenleed te bestrijden.

Verrast

Playboy is verrast door het uitlekken van de foto's. De woordvoerder geeft toe dat zijn blad normaal gesproken niet vies is van publiciteit rondom een blootsessie van een bekende Nederlandse. Ook lekten er wel eerder foto's uit op internet. "Maar in het verleden gebeurde dat vlak voor of na het uitkomen van de nieuwe Playboy. In dit geval zag ik afgelopen zondag de foto al verschijnen en dat is wel heel vroeg. We zijn de regie over de publiciteit nu kwijt."

Sport

Hoe de foto kon uitlekken is de zegsman nog immer niet duidelijk. "Mensen maken er een sport van om dit voor elkaar te krijgen. Hier actie tegen ondernemen is dweilen met de kraan open.

Het blootblad gaat proberen om het lek te traceren. "Er zijn weinig partijen die nu al beschikken over de foto's. Te denken valt aan de uitgeverij en de drukker. We gaan met hen praten om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen."